Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Csapatmunka


Humán erőforrásokkal gazdálkodó cégnél fontos a csapatban dolgozás, állásinterjúkon pedig előny, ha kiderül, valóban jól tudunk egy csapat részeként működni. Hogy miért? Kutatások sokasága bizonyítja, hogy a csoport teljesítménye nem egyenlő az egyének összesített képességével és teljesítményével, sokkal inkább azzal, hogy azok az emberek hogyan tudnak összedolgozni, és mit képesek kihozni egymásból.

Az eredmények azt mutatják, hogy az átlagos képességű emberek jó csapatmunkájának eredménye szakterülettől függően felülmúlhatja még a sztár munkavállalók teljesítményét is, akik viszont esetlegesen nem tudnak csoportban dolgozni. Itt derül ki az, hogy hatékonyság szempontjából korántsem csak a képességek számítanak, hanem azok hasznosulása is a munkakörnyezetben.

A csapatmunka nem feltétlenül egyértelmű és egyszerű mindenki számára: vannak olyan emberek, akik remek alkalmazkodóképességgel és kommunikációs kompetenciával bírnak, azonban azoknak, akik inkább maguknak valóak, kritikusak és zárkózottak, nehezebb dolguk van. A csapatmunka azonban nem tanulható néhány gyorstalpaló
szakkönyv elolvasásával, de fontossága miatt legyinteni sem érdemes rá.

A céges tréningek igen hasznosak lehetnek, hiszen a csapatmunka gyakorlati részét is megmutatják, segítenek a gyakorlatban elsajátítani azt a fajta tudást, ami az összedolgozást elősegíti, fejleszteni a csoportban a kommunikációs képességeket. Rámutatnak, mik az alkalmazkodás és együttműködés íratlan szabályait, és hogy hogyan lehet olyan egységgé kovácsolni az embereket, amelyben segíteni, kiegészíteni fogják egymást a jövőben. Akkor jó, ha a munkavállalók egy irányba húzzák a cég szekerét, és ehhez a jó csapat és kommunikációs gyakorlat elengedhetetlen.

A csapatmunka nagyon fontos része az, hogy úgy tudjunk másokkal együttműködni, hogy öncélúság nélkül a csapat érdekeit nézve a lehető legjobbat hozzuk ki a munkatársaikból, kölcsönösen. Fontos az, hogy megfelelő vezető kerüljön a csapat élére, így a megfelelő információk birtokában a csapatban többszörösen jobb eredmény érhető el, mintha az emberek egymás mellett, de különállóan, elkülönülten dolgoznának. A csapatfejlesztő tréning, s ennek köszönhetően a jó csapatmunka fő ismérvei tehát a kohézió, az összedolgozás, egymás motiválása, a bizalom kiépülése, az összetartozás érzésének kialakítása és a hatékonyság a munkában.


Képzés, oktatás, tréning és coaching megtekintéséhez, kérjük kattintson ide!cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015