Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


A tréning sosem árt


Mindannyian találkoztunk már hirdetésekkel, melyben azt ígérik, fejlesztik az önismeretet, kommunikációt, érveléstechnikát, és így tovább. Ne utasítsunk el minden hasonló ajánlatot ösztönösen!

A tréningek legtöbbjénél egy vagy több képzett tréner segít minket a feladatok során. Gyakran szimulációs játékok segítségével állítják elő azokat a helyzeteket, melyek kihívást jelenthetnek számunkra.

Ilyen például egy felvételi elbeszélgetés, egy képzeletbeli prezentáció készítése, tárgyalás lebonyolítása. Olyan helyzeteket ismerhetünk meg játék keretében, melyekhez még nem volt szerencsénk, de a való életben, a leendő munkánk során gyakran előfordulhatnak.

A feladatok megoldását könnyíti, hogy nem pusztán egyedül kell megoldanunk azokat, hanem csapatok felállítása után csoportokban dolgozunk. Ezeken a tréningeken rendkívül fontos a jó hangulat, melynek megteremtéséről a tréning vezetői gondoskodnak. Különböző pszichológiában is ismeretes "trükköket" bevetve garantálják a családias hangulat kialakulását. A feladatok megoldása, kivitelezése során a csapattagok megismerik egymást, hibáikkal, erényeikkel együtt. A résztvevők gyakran itt szembesülnek addig nem ismert hiányosságaikkal, s tanácsot kapnak arra nézvést is, hogy hogyan tudnak ezen segíteni, bizonyos képességeiket fejleszteni. Az önismereti tréning segít azoknak is, akik még nem döntötték el, mihez is lenne igazán kedvük. Kiderül, hogy utálja a monoton, egy helyben történő időtöltést, vagy éppen ellenkezőleg: nem tud hirtelen alkalmazkodni a gyorsan változó körülményekhez.

A gyakran többnapos tréning folyamán összekovácsolódik a csapat, megismerik egymás problémáit, s a végén már egymásnak is hasznos tanácsot tudnak adni, természetesen a tréner is véleményezi a megoldást.

Nem ritka, hogy tartós barátságok is születnek ilyenkor, melyek sokszor még jól jöhetnek, hiszen egy jóindulatú kívülálló mindig objektívebben ítéli meg hibáinkat, reagálásunkat, mint önmagunk. Hajlamosak lehetünk másokban keresni a hibát, netán minden "sarat" magunkra vállalni altruista módon.


Tudjon meg többet a Cégtréning trénereiről itt!cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015