Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Önismereti komponens a tréningekben


Ahhoz, hogy a legjobbat hozhassuk ki magunkból, feltétlenül szükséges ismerni saját belső énünk jó és rossz oldalait egyaránt. A tulajdonságaink csiszolhatóak, a készségek fejleszthetőek, a képességek pedig előhozhatóak. Ezekben segíthetnek a céges tréningeink, melyek hangsúlyt fektetnek az individuumra és csoportban való munkára egyaránt, de a dolgozót elsősorban emberként értelmezi, egyéni igényekkel és érzésekkel, problémákkal, amikről nem
tekinthetünk el egy jól működő munkahelyi környezetben.

Csoporton belül könnyebb megismerni önmagunkat, hiszen mi emberek legtöbbször társas helyzetben vagyunk, mozog, az a lételemünk. Így a tréningeken lehetünk leginkább élethű helyzeten belül egy oktatáson, ahol mindenki megtanulhatja meg a konfliktuskezelési és kommunikációs, motivációs technikákat, amelyek majd segítik az előrejutásban, a kiemelkedő munkavégzésben, az élettapasztalatok hasznosításában, önmaga megfelelő képviselésében.

A társas helyzet hozhat olyan szituációkat, melyek során fény derül hibáinkra de erényeinkre,
amikről addig nem tudtunk, vagy nem tudatosult bennünk igazán. Mindezek a tréning folyamat hozadékai, melyek nincsenek ráerőltetve a résztvevőkre, mindenki annyit emel ki a folyamatból magának, amire éppen szüksége van. trénereink biztosítják, hogy a folyamatban mindenki annyira kerüljön bele, amennyire neki még megfelelő.

Személyiségünk feltérképezése történhet tesztek megoldásával, speciális gyakorlatokkal, csoportos vagy egyéni munkával. Használunk interjúkat, bevált felmérő technikákat, csoportmódszereket az önismereti komponens fejlesztésére. Így a feltérképezés után azonosítjuk a fejlesztésre váró pontokat a munkatársak esetén, és abba az irányba dolgozzuk ki a tréningeket, hogy fejleszthetővé váljanak a munkavállalók részére.

Saját magunk és munkatársaink érdekében is fontos a jórészt helyes önismereti tartalom, ami nem csak a munkavégzést teszi sokkal könnyebbé, de az életünk más területein való tevékenységet is átváltoztatja bonyolult labirintusból lehetőségekkel és tervekkel teli ösvénnyé. Önmagunk megismerése a helyes célok kialakítását és megvalósítását is könnyeddé teszi, nő a munkavállalók elégedettsége a munkaadóval, a munkahellyel szemben.

Céges tréningjeink között nem található meg önállóan az önismeret fejlesztése, de az időgazdálkodástól kezdve a csapatfejlesztésen át az értékesítési munkáig sok területet érint. Mindez azonban nem történik egyik pillanatról a másikra, szokásaink, munkamódunk megváltoztatása időigényes és belső munkát is követelő folyamat, mely csak tréningsorozat (alkalmazott tréningterv) alapján tud kiteljesedni teljes potenciáljában.Képzés, oktatás, tréning és coaching megtekintéséhez, kérjük kattintson ide!cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015