Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Teamek tréningezése


A team egy olyan csoport, melynek tagjai egy közös feladat elvégzésére szerződtek. A team a legtöbb vállalatnál a munkaszervezés alapvető működési egysége. Egy közös cél eléréséért dolgozik, közös erőfeszítésekkel, és a munkacsoportokkal ellentétben a team tagjai közösen osztoznak a felelősségen is, illetve a folyamat végére egy közös munkaterméket hoznak létre.

A teamek sikeressége óriási mértékben függ a tagok együttműködésétől. A teamet általában egyenrangú, de különböző beosztású egyének alkotják, és az egyes feladatokat maguk között osztják fel. Ezért általánosságban az is elmondható, hogy nincs belső vezető, vagy ha van, akkor nem szakmai vezetőként, hanem facilitáló személyként funkcionál, illetve az is gyakori, hogy a vezetői feladatokat is felosztják egymás között a tagok.

A teamen belül nagyon fontosak a jó emberi kapcsolatok, az összetartás, az egymásra hangolódás. Egy team akkor dolgozik eredményesen, ha tagjai képesek együtt gondolkodni,
kreatívnak lenni, könnyedén brainstormingolni, valamint egymást motiválni és lelkesíteni.

A teamen belül ugyanakkor fontosak a konfliktusok, ugyanis a dinamikus légkörben születnek meg a kreatív ötletek, új szemléletmódok. A konstruktív konfliktusok elemi feltétele viszont a nyílt kommunikáció, a másik általi elfogadás élménye és az erős csoportkohézió. Ha jól működik a team, akkor a tagjainak képességei, információi, tapasztalatai összeadódnak illetve kiegészítik egymást, és egy új, kreatív minőségi egységet hoznak létre.

A team-munka előnyei:

a csoportidentitás és közösségi élmény plusz motivációt jelent olyan helyzetekben is, amikor az egyénben már kifogyna a saját, belső motiváció;
a közösség serkenti a kreativitást és a próbálkozás bátorságát;
azonnali feedback és korrigálási lehetőség áll rendelkezésre a többiek által;
a team tagjai azonosulnak a célokkal, elköteleződnek a feladat mellett;
a tagok maguk is fejlődnek a közös munka által, és egyéni hatékonyságukat is átélhetik.

A teamek valóságos hajtómotorjai lehetnek egy dinamikusan fejlődő vállalkozásnak. Ehhez azonban szükséges, hogy tényleg jól együttműködő, összetartó csapatokat alkossanak.

Tréningjeink segíthetnek olyan helyzetekben, mikor valami hiányzik a csapat lelkesedéséből, mikor megromlott a légkör, vagy összekuszálódtak a feladatok és kompetenciák. Csapatépítő vagy más tréning-szolgáltatásainkat igénybe véve azt tapasztalhatja, hogy magasan képzett szakembereik segítségével az Ön vállalkozásának teamjei is újra egységként, együtt lélegezve kezdenek el működni. Tréningjeink segítségével javul a csoporton belüli kommunikáció, erősödik az együttműködési hajlam, átláthatóbbá válnak a felelősségi körök, kompetenciahatárok, feloldhatóvá és konstruktívvá tehetők a konfliktusok.

Ha szeretne többet megtudni csapatépítő tréningünkről vagy más szolgáltatásainkról, akkor vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal, és győződjön meg személyesen hatékonyságunkról!

Tudjon meg többet a kommunikációs tréning gyakorlatokról és a csapatépítő tréningekről, vegye fel a kapcsolatot a Cégtréning csapatával
cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015